Wat is Zorg op Afstand?

Lees voor

Zorg op Afstand
Zorg op Afstand, ook wel thuismeten genoemd, betekent dat je zelf  thuis metingen doet. Denk bijvoorbeeld aan het meten van je bloeddruk of je bloedglucose. De meetresultaten registreer je in een online patiëntenportaal. Jouw zorgverlener ziet de door jouw ingevoerde meetresultaten in het portaal, beoordeelt ze en geeft als dat nodig is een reactie. De praktijkondersteuner begeleidt je dus op afstand. 

Door zelf metingen te doen, krijg je meer regie over je eigen gezondheid. Je krijgt inzicht in je gezondheid, en kunt die zelfs verbeteren. Daarnaast hoef je minder vaak naar de praktijk te komen. Hoe vaak je naar de praktijk komt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Natuurlijk houd je goed contact met je zorgverlener. En wanneer je je zorgen maakt over je meetwaarden, kun je altijd bellen met jouw huisartsenpraktijk. Dat verandert niet.

Online patiëntenportaal
Het verschilt per huisartsenpraktijk welk online patiëntenportaal gebruikt wordt. Ook de mogelijkheden van de patiëntenportalen zijn verschillend. Je kunt in ieder geval je meetwaarden invullen en je zorgverlener kan deze waarden bekijken. Sommige portalen  hebben ook de mogelijkheid om te chatten en te videobellen met je zorgverlener. Wanneer je kiest voor Zorg op Afstand zal je zorgverlener je alles uitleggen over de mogelijkheden van het patiëntenportaal dat je gaat gebruiken.