Wat is zorg op afstand?

Lees voor

Zorg op afstand
Zorg op afstand betekent dat je thuis je bloeddruk- of bloedglucosemetingen kunt doen en registreren en de praktijkondersteuner je op afstand kan begeleiden. Je krijgt zo meer inzicht in jouw gezondheid, en kunt die zelf verbeteren. Daarnaast hoef je minder vaak naar de praktijk te komen. Natuurlijk houd je goed contact met je zorgverlener.

Hoe werkt thuismeten?
Je ontvangt van de huisartsenpraktijk een bloeddrukmeter en/of een bloedglucosemeter om thuis zelf metingen te doen. De meetresultaten registreer je in het online patiëntenportaal ‘Engage’. Jouw zorgverlener ziet de resultaten, beoordeelt ze en geeft als dat nodig is een reactie.  Hoe vaak je naar de praktijk komt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. En wanneer je je zorgen maakt over je meetwaarden, kun je altijd bellen met jouw huisartsenpraktijk. Dat verandert niet.

Online patiëntenportaal Engage
Engage is een gratis online patiëntenportaal van Philips. Dit portaal is rechtstreeks gekoppeld aan het programma waarmee jouw zorgverlener werkt. In Engage kun je jouw metingen invoeren. Jouw zorgverlener kan jou via Engage een taak sturen, bijvoorbeeld het verzoek om een vragenlijst in te vullen of informatie over jouw chronische aandoening te lezen. Ook kun je via dit patiëntenportaal een bericht (chat) sturen naar je zorgverlener of ontvangen van je zorgverlener. Via videobellen is een consult mogelijk. Net wat jezelf het prettigst vindt.

Introductie Zorg op afstand
Klik op de link voor een document met informatie over zorg op afstand: Introductie Zorg op afstand