Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Lees voor
Samen gezond afvallen

Met een GLI-programma krijg je meer controle over je gewicht en een gezonde leefstijl. Dat doe je samen met de leefstijlcoach door gezonde keuzes te maken bij een passend leefpatroon. Je verliest gewicht, gezondheidsklachten kunnen verdwijnen én de kwaliteit van je leven neemt toe. Dat doe je niet alleen. Met deelnemers uit de buurt werk je twee jaar lang om het doel te bereiken. Je stimuleert en motiveert elkaar.


Wanneer mag ik meedoen?

De GLI is bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas. Informeer bij jouw huisarts of praktijkondersteuner of je in aanmerking komt voor het leefstijlprogramma (GLI).


Leefstijlcoach

De huisarts kan je doorverwijzen voor het GLI-programma. Samen met een leefstijlcoach maak je concrete doelen en een stappenplan om een gezonde leefstijl te bereiken. Een leefstijlcoach helpt je dus om gezonde keuzes te maken.


Programma’s

De onderstaande GLI-programma's kun je volgen: 

Beweegkuur
 COOL
Keer Diabetes2 OM Plus
Keer Diabetes2 OM GLI (online)
Slimmer
X-Fittt 

Je huisarts weet welk programma bij jou in de buurt wordt aangeboden. In alle programma’s krijg je individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. In de groep is aandacht voor voeding, beweeg- en eetgewoontes en gedragsverandering. 


Vergoeding van de zorgverzekeraar

Het GLI-programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent. Ook vertrouwen wij erop dat je tussen de sessies actief aan de slag gaat met je stappenplan.

 
Meer informatie

 Je kunt contact opnemen met onze projectleider GLI en Leefstijl Ketenzorg Friesland via info@ketenzorgfriesland.nl.