Wat heb je nodig voor Zorg op Afstand?

Lees voor

Benodigdheden Zorg op Afstand
Voor Zorg op Afstand heb je meetapparatuur nodig om thuis zelf je metingen te doen. Daarnaast werken we met een webportaal om onder andere je meetgegevens te registreren. Ook wordt in bepaalde situaties gebruik gemaakt van een app.

Meetapparatuur
Je ontvangt van je huisartsenpraktijk meetapparatuur om thuis je metingen te doen. Het is afhankelijk van je aandoening welke apparatuur je nodig hebt. Ben je CVRM- of DM2-patiënt dan krijg je een bloeddruk- en/of een glucosemeter. Voor COPD-patiënten is er het MonitAir-pakket met daarin verschillende meetinstrumenten. Je zorgverlener legt je uit hoe je de meetapparatuur dient te gebruiken.

Webportaal
Voor Zorg op Afstand maak je gebruik van een gratis webportaal. Het is afhankelijk van de huisartsenpraktijk welk webportaal dit is. Je hebt dus wel een computer of laptop en internettoegang nodig om te kunnen werken met het webportaal. Sommige webportalen hebben daarnaast een app. Jouw zorgverlener zal je vertellen over de mogelijkheden van het portaal en je ook uitleggen wat van je verwacht wordt en hoe het portaal werkt. 

MonitAir-app
MonitAir is voor COPD-patiënten. Het MonitAir-pakket bestaat naast verschillende meetinstrumenten ook uit een app.  Je hebt dus wel een mobiele telefoon met internettoegang nodig om MonitAir te kunnen gebruiken. Je zorgverlener zal je niet alleen uitleggen hoe de meetinstrumenten werken, maar ook samen met jou de app installeren en je vertellen hoe de app werkt. Klik hier voor informatiefolder over MonitAir.