Informatie voor huisartsenpraktijken

Lees voor
Samenwerken in het Digitaal platform Ouderenzorg van Vital Health Coordinate

Onze zorgverleners gebruiken het Ketenzorg Informatiesysteem (KIS) van Vital Health, Coordinate. Dit is een multidisciplinair informatiesysteem voor integrale zorg. Het systeem helpt bij de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen en Ouderenzorg. Het digitaal platform Ouderenzorg in Coordinate biedt praktijkondersteuners en hun ketenpartners ondersteuning rondom de screening van ouderen. Hierbij staat het individueel behandelplan, gebaseerd op de richtlijnen van NHG en Laego, centraal. Het doel is zo snellere en betere zorg te leveren aan de patiënt en tegen lagere kosten. Samen met alle zorgaanbieders in de gehele zorgketen leveren we zo de juiste zorg op de juiste plaats.

Je kunt samen met jouw ketenpartners in het digitaal platform Ouderenzorg werken, maar ook zonder hen. Het platform biedt jou ondersteuning en structuur binnen de ouderenzorg. Het is echter een multidisciplinair programma dat het beste tot zijn recht komt als meerdere disciplines rondom de oudere er gebruik van maken.

Wil je ook gaan werken met het digitaal platform voor de ouderenzorg van Coordinate?

Hier lees je hoe dat kan, er zijn verschillende opties:

Optie 1: Je maakt al gebruik van de andere zorgprogramma’s binnen Coordinate en wilt starten met het Ouderenzorg platform.

Stap 1: je vraagt jouw ketenpartners (wijkverpleegkundige, case manager dementie, specialist ouderengeneeskunde, etc.) met wie je binnen de ouderenzorg samenwerkt of ze vanuit Coordinate willen gaan samenwerken.

Stap 2: je vult op het aanvraagformulier VH Coordinate account  jouw gegevens en die van jouw ketenpartners in.

Stap 3: je stuurt het formulier naar helpdesk@ketenzorgfriesland.nl.

Stap 4: je volgt samen met jouw ketenpartners een voorlichtingswebinar. Deze webinars worden regelmatig georganiseerd.  Bel onze Consulent Ouderenzorg  (tel: 0513 65 67 70) of mail ons via het contactformulier of de pagina Contact .

Stap 5: je krijgt van ons bericht wanneer wij het platform voor jou hebben opengezet. Jouw ketenpartners ontvangen een mail, met het browseradres en een inlogcode. Als het platform open is gezet kun je er direct in werken.

  Optie 2: Jouw praktijk is aangesloten bij Ketenzorg Friesland, maar je maakt zelf geen gebruik van zorgprogramma’s binnen Coordinate en wil starten met het Ouderenzorg platform.

  Stap 1: je vraagt een account aan voor Coordinate via het aanvraagformulier VH Coordinate account

  Stap 2: je stuurt dit formulier naar helpdesk@ketenzorgfriesland.nl.

  Stap 3: je ontvangt de inloggegevens en de handleiding om met Coordinate te kunnen starten.

  Stap 4: zie voor de vervolgstappen Optie 1 vanaf Stap 1 hierboven, stap 2 kun je overslaan.

  Handige tips voor het werken in het platform ouderenzorg