VIPLive voor ketenpartners

Lees voor

VIPLive voor ketenpartners
VIPLive gebruik je voor het samenwerken in het zorgnetwerk en voor inzage in je financiën van de ketenzorgpatiënten. Hieronder lichten we dit toe.  
 

Samenwerken
Via 'Verwijzingen' en 'Gesprekken' kun je in VIPLive met verschillende zorgverleners samenwerken rondom de patiënt. Bij het samenwerken via een verwijzing wordt een deel van het huisartsendossier met je gedeeld. Ook kun je samenwerken rondom het gezondheidsplan en het ACP inzien als je daar de rechten voor hebt.

Diëtist en fysiotherapeut 
Als diëtist en fysiotherapeut ontvang je alle verwijzingen voor ketenzorgpatiënten via VIPLive. Op basis van een autorisatiematrix krijg je inzage in een aantal medische gegevens. 

Leefstijlcoach
Als leefstijlcoach ontvang je de verwijzingen vanuit de Friese huisartsenpraktijken via VIPLive. Als je een verwijzing ontvangt via een andere route, dan kun je deze (voorlopig) doorsturen naar de zorgadministratie van Ketenzorg Friesland (zorgadministratie@ketenzorgfriesland.nl). Wij bepalen de vervolgactie en zetten deze voor je uit. 
 

Financiën 

Diëtist 
Als diëtist kun je in VIPLive, via een PM304-bestand, declaraties indienen voor de ketenzorgpatiënten. Voor het goedkeuren van de declaratie is het belangrijk dat er een goedgekeurde declaratie vanuit de zorgverzekeraar aanwezig is. Is dit niet het geval? Dan wordt de uitbetaling geparkeerd en wordt dit bij de volgende declaratie naar de verzekeraar opnieuw gecontroleerd.  Je kunt op de supportpagina van VIPLive zoeken op de term ‘PM304’ voor meer informatie over de juiste werkwijze.  

Fysiotherapeut 
Als fysiotherapeut voeg je handmatig zorgactiviteiten toe in VIPLive. Je vindt hier hoe je dat precies doet. 

Leefstijlcoach 
Als leefstijlcoach declareer je de intake, waarna de vervolgdeclaraties automatisch doorlopen. Op het moment dat een traject niet volledig wordt afgerond, kun je dit aangeven in het systeem. In deze instructie lees je hier meer over.