Engage

Werk samen met jouw patiënt via Engage

Waarschijnlijk heb je als POH al ervaring opgedaan met zorg op afstand. Deze ervaring kun je nu verder uitbouwen door gebruik te maken van Engage, hét platform waarop jij en jouw patiënten kunnen samenwerken.

Engage geeft de patiënt toegang tot een deel van de gegevens die in Coordinate staan. Je kunt hierin online gegevens met elkaar uitwisselen, zoals metingen van de bloeddruk, dagcurves en labwaarden. Ook kun je chatten en taken aan jouw patiënt sturen, bijvoorbeeld een consultvoorbereiding, vragenlijst of een educatieprogramma. Jouw patiënt heeft zo altijd al zijn gegevens bij de hand waardoor hij meer betrokken is bij zijn eigen gezondheid. Hij heeft ook inzage in de doelen die jullie samen hebben gesteld.

Engage :
  • is het interactieve zorgverleners- en patiëntenportaal van  het KIS van Philips Vital Health.
  • is verbonden aan Coordinate, waarin de praktijkondersteuners voor de ketenzorgpatiënten in werken. 
  • vervangt Coordinate dus niet, maar is een aanvullend portaal waarin uitwisseling van gegevens met jouw patiënt plaatsvindt.  
  • is (momenteel) gericht op de chronische (keten)zorgprogramma’s. 
  • is geen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO); de patiënt kiest zelf een PGO, waarin hij al zijn medische gegevens kan bundelen en bewaren. Hierin is geen interactie met zorgverleners mogelijk. Engage zal, net als bijv. een patiëntenportaal van een ziekenhuis, op termijn wel moeten kunnen koppelen met het door de patiënt gekozen PGO
  • heeft nog geen plek voor ketenpartners en mantelzorgers, dat lukt ook nog niet op korte termijn maar is wel in ontwikkeling. Ketenpartners werken dus nog samen via Coordinate
Meer eigen regie

Uit de ervaringen van andere zorggroepen weten we dat patiënten heel tevreden zijn over Engage. Het programma zorgt voor meer eigen regie en betrokkenheid van jouw patiënt. Engage is beschikbaar voor de pc, laptop en tablet en er is ook een app.

Wij denken dat Engage een mooie aanvulling is bij het verlenen van zorg op afstand. Een groeiende groep patiënten kan zo meer betrokken worden bij zijn eigen zorg. Bekijk deze korte vlogs om een indruk te krijgen van Engage:

Vlog Engage regio-adviseur

Vlog Engage Praktijkondersteuner

 

Vlog Engage patiënt

Vlog Q&A

 

 

Starten met Engage

Huisartsenpraktijken die al gestart zijn met Engage zijn onze pioniers. Zij denken met ons meedenken om Engage optimaal te ontwikkelen en gebruiken. Hun ervaring is dat het opstarten eerst tijd kost, je moet het programma je eigen maken en inbedden in de dagelijkse praktijk. Wij ondersteunen hen daarbij zodat zij hun patiënten zorg op afstand kunt gaan bieden.
Binnenkort start een grote groep praktijken met thuismetingen en Engage. Zij krijgen hiervoor uitleg via een online regiobijeenkomsten.  Daarnaast hebben wij een uitgebreide handleiding en praktische instructies gemaakt zodat iedereen goed met Engage aan de slag kunt. Alle links worden hier binnenkort geplaatst.

Meer weten of meedoen?

Heb je belangstelling, wil je meer weten of wil je ook starten met Engage? Wij horen graag van je! Stuur ons een mail of bel jouw regio adviseur

Handige links:

Aan de slag met Engage

Factsheet Engage

Informatie voor patiënten: de flyer en de Snel Start Gids

Webinar Starten met Engage februari 2021

Hier nog wordt aan gewerkt:

Uitgebreide handleiding

Veelgestelde vragen