Menu

Wij zoeken enthousiaste huisartsen, die affiniteit hebben met Astma/COPD, DM2 en/of CVRM en willen ook graag nieuwe kaderhuisartsen opleiden!

Ketenzorg Friesland is op zoek naar Medisch adviseur(s) (flexibel of 4-8 uur per week)

Vind je het boeiend om naast de directe patiëntenzorg, jouw kennis & kunde in te zetten voor de ontwikkeling en verbetering van de chronische zorg in Friesland?
Dan is dit een mooie kans!

Wij zoeken enthousiaste huisartsen, die affiniteit hebben met Astma/COPD, DM2 en/of CVRM en willen ook graag nieuwe kaderhuisartsen opleiden!

Organisatie
De zorggroep Ketenzorg Friesland is onderdeel van Dokterszorg Friesland (www.dokterszorg.nl) en organiseert en ontwikkelt de programmatische keten- en netwerkzorg voor de eerste lijn. Wij bevorderen en ontwikkelen regionale samenwerking binnen de eerste lijn (huisartsen, diëtisten, laboratoria en fysiotherapeuten) en met de tweede lijn, op het gebied van Astma/COPD, DM2 en CVRM. Persoonsgerichte zorg, digitale ondersteuning in de huisartsenzorg en de inzet van eHealth zijn onderdeel van onze zorgprogramma’s. Samen met huisartsen, gemeenten en andere zorgpartners voeren we zorgvernieuwingsprojecten uit op bijvoorbeeld het gebied van preventie.

Wat kun je verwachten?
De medisch adviseur is dé medische vraagbaak voor de zorggroep en de bijna 150 aangesloten huisartsenpraktijken, generalistisch of juist keten specifiek. Je werkt nauw samen binnen het enthousiaste team van Ketenzorg en draagt zo bij aan de kwaliteit van zorg in de aangesloten huisartsenpraktijken.

Als medisch adviseur heb je onder andere de volgende taken:

 • Je geeft medisch-inhoudelijk advies m.b.t. de huidige en nieuw te ontwikkelen zorgprogramma’s conform NHG-standaarden en wetenschappelijke ontwikkelingen.
 • Je bezoekt en ondersteunt huisartsenpraktijken, analyseert efficiëntie en kwaliteit van patiëntenzorg en werkt nauw samen met onze expertgroepen.
 • Je adviseert op het gebied van deskundigheidsbevordering en geeft nascholingen aan de zorggroep en huisartsenpraktijken.

Het profiel
Voor de functie is het belangrijk dat je:

 • Affiniteit hebt met ontwikkelingen in de huisartsenzorg en wetenschappelijke verenigingen.
 • Beschikt over een servicegerichte houding, een gezonde dosis overtuigingskracht en weet om te gaan met het overbruggen van belangentegenstellingen.
 • Zowel in samenwerking als zelfstandig je taken kunt uitoefenen.

Daarnaast gelden de volgende functie-eisen:

 • Je bent opgeleid tot huisarts, evt. aanvullend tot kaderhuisarts Astma/COPD, DM2 of Hart- en vaatziekten, dan wel ben je bereid op onze kosten een kaderopleiding te volgen.
 • Je hebt enige ervaring in de huisartsenzorg.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling en beweging is.
 • Duurzame samenwerking in een klein enthousiast team, dat samenwerking hoog in het vaandel heeft en vol ambitie zit.
 • Een opdrachtovereenkomst (ZZP) met passend honorarium dan wel een arbeidsovereenkomst (cao Huisartsenzorg), het aantal uren is geheel in overleg afgestemd op jouw wensen en onze mogelijkheden (bijv. flexibel of 4-8 uren per week).
 • Graag maken we het voor jou mogelijk om gedurende onze samenwerking een kaderopleiding te volgen door deze opleiding te financieren en faciliteren.

Meer weten?
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Margreet Euwes (manager Ketenzorg), tel. 06-55892854 of M.Euwes@ketenzorgfriesland.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar: vacature@dokterszorg.nl.

Reactie
Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan ontvangen wij graag uiterlijk 16 december 2019 je motivatie en CV (bij voorkeur PDF). Je kunt je sollicitatie sturen via de link op www.dokterszorg.nl (vacatures).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt nadrukkelijk niet op prijs gesteld.